Πριν κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια μελετούμε την αγορά που απευθύνεστε και τον ανταγωνισμό. Ακολούθως σας παρουσιάζουμε τα ευρήματα και αποφασίζουμε τις λέξεις-κλειδιά και την ευρύτερη θεματολογία που θα στοχεύσουμε. Όλες οι προσπάθειες βελτιστοποίησης, θα έχουν σαν στόχο να βγείτε στην πρώτη σελίδα για σχετικές λέξεις-κλειδιά. *Κομμάτι της μελέτης είναι η αξιολόγηση της πιθανότητας το Site σας να έχει τιμωρηθεί με Google Penalty (Panda ή Penguin). Στην περίπτωση αυτή σας ενημερώνουμε για το πλάνο ενεργειών και προχωράμε το Backlink Profile Cleaning ώστε να αφαιρεθεί το Penalty.

Ακολουθούμε μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία SEO, η οποία είναι απολύτως ηθική (white-hat SEO) ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων. Πολλοί, προσπαθώντας να γλυτώσουν κόπο και χρόνο, χρησιμοποιούν «ιδιαίτερες» τεχνικές με σκοπό να εξαπατήσουν το Google και τις άλλες μηχανές αναζήτησης. Μπορεί αυτές οι τεχνικές σε μεμονωμένες περιπτώσεις να έχουν πρόσκαιρα καλά αποτελέσματα, αλλά αργά ή γρήγορα τα sites στα οποία εφαρμόστηκαν αυτές οι τεχνικές γίνονται αντιληπτά από τις μηχανές αναζήτησης με αποτέλεσμα την «τιμωρία» τους, η οποία επιφέρει και τεράστια πτώση στην κατάταξη ή πολλές φορές και την οριστική διαγραφή τους από τις μηχανές αναζήτησης!

Πριν από την έναρξη της βελτιστοποίησης κατασκευάζουμε μια λεπτομερή αναφορά SEO. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο δικτυακός σας τόπος. Επίσης, αποτελεί σημείο αναφοράς για να μπορούμε έπειτα, ανά πάσα στιγμή, να δούμε πόσο έχει βελτιωθεί ο δικτυακός σας τόπος με το SEO. Στην αναφορά αυτή μπορείτε εύκολα να καταλάβετε ποια είναι τα δυνατά σημεία του website σας και ποια είναι τα αδύναμα που πρόκειται να βελτιωθούν. Επίσης μπορείτε να δείτε με βάση αυτά που ψάχνουν οι χρήστες στο διαδίκτυο ποιες ευκαιρίες μπορείτε να εκμεταλευτείτε.